jump to navigation

Økologisk mat november 26, 2008

Posted by marnab in Uncategorized.
Tags:
trackback

For at en matvare kan kalles økologisk må den være dyrket med naturlig gjødsel og uten bruk av kjemiske eller syntetiske plantevernmidler. Økologisk kjøtt, melk og egg kommer fra dyr som kan bevege seg fritt hele året og som mates med økologisk fôr. Under produksjonen etterstrebes det å ikke skade naturen eller det biologiske mangfoldet og i tillegg skal maten holde et høyt kvalitetsnivå.

I Norge er det organisasjonen Debio som har ansvaret for at all økologisk merket mat er produsert i samsvar med regelverket for økologisk produksjon. I dag er utvalget av økologiske matvarer i butikken i stadig vekst, eksempler på produkter du finner i dagligvarebutikkene er kaffe, te, egg, melk, grønnsaker og forskjellige pålegg.

Debio har en økologisk handleguide som kan være til hjelp neste gang du skal handle matvarer.

Økomerket

Økomerket

Advertisements

Kommentarer»

1. Økologiske klær « Miljøfokus - juli 9, 2009

[…] bomull? I Norge er ikke begrepet “økologisk” beskyttet på andre varer enn mat (ø-merket) og dermed selges det produkter som feilaktig utgir seg for å være […]


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: