jump to navigation

Det papirløse samfunn januar 19, 2009

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: ,
trackback

bindersDet ser ikke ut til at Norge beveger seg mot et papirløst samfunn. I en artikkel i Dagsavisen i september 2008 står det blant annet:

«…Statistikk fra FN, slik den framkommer på FN-sambandets nettsider, bekrefter at nordmenn er storforbrukere av papp og papir. Mens en pakistaner klarer seg med 8 kilo i året, en tyrker med 27 kilo og en russer med 37,5 kilo, bruker hver nordmann i gjennomsnitt hele 170,5 kilo…»

(Vårt enorme papirforbruk holder til en 18. plass i verdenssammenheng.)

Oslo kommune er heller ikke spesielt forbilledlig på papirforbruks-området. I følge en artikkel fra Oslo byarkiv (2006):

«…I 2004 brukte Oslo kommune anslagsvis 130 millioner ark eller 650 tonn skrive- og kopipapir. Dette tilsvarer åtte ark pr ansatt pr dag. Stablet i høyden blir dette tretten kilometer papir. Hadde kommunen redusert forbruket pr. ansatt til fem ark pr. dag, ville dette ha minsket det totale forbruket av papir med over to hundre tonn i året! I tillegg til miljøgevinsten ville den økonomiske besparelsen ved dette være vesentlig…»

Siden vi foreløpig altså ikke greier å redusere forbruket av papir, men derimot bruker mer og mer, er det i hvert fall viktig at vi resirkulerer det papiret det vi bruker. Se 19 gode grunner til å resirkulere papir hos Hippo.no

Det kan se ut som om den lille lure oppfinnelsen: Bindersen (ill.), fremdeles vil være i bruk en stund framover. I Boka: «Masse papir» (2006), kan du forresten lese om den norske papirindustriens historie og utvikling.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: