jump to navigation

Hva med Goliat? januar 21, 2009

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback

I 2000 ble det avdekket store oljeforekomster og gass på Goliatfeltet i Barentshavet. Men på kultursidene til  Dagbladet står WWF og AUF-lederen sammen om et «Nei, til Goliat» (utdrag):

«…Stortinget skal  i løpet av våren 2009 vurdere utbygging av feltet, som ligger bare 48 km fra land. I forvaltningsplanen for Barentshavet, vedtatt av Stortinget i 2006, er området karakterisert som verdifullt og sårbart…»

Det er særlig sjøfugl, men også fisk og annet dyreliv som vil bli berørt, – i tillegg er lokalbefolkningen spesielt redd for en eventuell oljekatastrofe, i og med at Goliat befinner seg snaue 48 km fra land.

Både Bellona og Natur og Ungdom mener at konsekvensutredningen er så tynn at den må sendes i retur til det italienske oljeselskapet Eni som skal stå for en eventuell utbygging.

I 2003 stiftet disse miljøvernorganisasjonene sammen med flere andre aktører «Stopp Goliat-alliansen». De har ikke tenkt å gi opp kampen mot en utbygging av Goliat-feltet. Så da spørs det om Goliat må «bite i gresset», slik den bibelhistoriske Goliat måtte for David, se illustrasjon malt av den nederlandske maler Pieter Pauwel Rubens (1577-1640):

davidgoliat

Kommentarer»

1. foremost home insurance - desember 8, 2010

Maybe the most amazing paper I have read all day!!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: