jump to navigation

Folk kjøper mer økologisk mat januar 29, 2009

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags:
trackback

Dagsavisen melder denne uka at nordmenns forbruk av økologisk mat øker. I 2008 ble det solgt økologiske produkter for 890 millioner kroner, og dette er en økning på hele 30 %. Forbrukerne er blitt mye mer bevisste på hva slags tilsetningsstoffer og matsminke det er i maten, og de kjøper økologisk for å unngå disse. Det at dyrene også har en bedre tilværelse som følge av økologisk landbruk og at dette også er miljøvennlig, spiller en underordnet rolle for folk som velger økologiske produkter.

Men gir det en helsegevinst å spise økologisk mat? Ifølge Mattilsynets årlige undersøkelser, sitert her i denne artikkelen i tidsskriftet Foreldre & barn, er svaret:

«…Mattilsynets årlige undersøkelser viser at det ikke er så stor forskjell på mengden av sprøytemidler i konvensjonell mat sammenlignet med økologisk mat. Dessuten har vi en streng politikk i Norge i forhold til hvilke tilsetningsstoffer som er tillatt…»

Det er derimot enighet om at økologisk landbruk gir en miljøgevinst.frukt1

Advertisements

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: