jump to navigation

Råbillig klimaløsning februar 18, 2009

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: ,
trackback

I en artikkel i nettavisen E24, hevdes det at det er svært billig å kutte verdens klimautslipp med 70 prosent i 2030. Det er McKinsey & Co som hevder dette i en ny rapport.  Dette skal være nok til å begrense den globale temperaturstigningen til under 2 grader, og dermed unngå de mest negative utslagene på mange mennesker livsvilkår. De avgjørende tre hovedområdene for å oppnå dette er:

  • Overgang til ren fornybar kraftproduksjon
  • Reversere avskogingen
  • Utvikle energieffektiv teknologi

Og så var det prisen: Forutsatt et globalt samarbeid om oppgaven, anslår konsulentselskapet McKinsey at det vil koste mellom 0,2 og 0,5 prosent av samlet verdiskapning (BNP) i verden å gjennomføre så store kutt. De rike landene vil måtte bære en større del av kostnaden for dette, og man anslår derfor at Norge vil måtte betale ca 10 milliarder i året for klimaløsningen.

Ønsker du å lære mer om hvordan økonomi kan påvirke klimaløsninger? Vi anbefaler da boka «The economics of climate change» av Nicholas Stern (2007).  Denne boka ligger også i fulltekst nettversjon (660 sider!) via Google boksøk .

miljoseddel

Illustrasjonen er en seddel som ble brukt av interesseorganisasjonen Changemaker under en aksjon i 2006. Kravet var at oljefondet ikke skulle investere i «klimauvennlige» selskaper.  Summen på 300.000 kroner tilsvarte hver nordmanns eierandel i Oljefondet den gangen.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: