jump to navigation

Snødeponier Oslo februar 25, 2009

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

De siste par ukene har det falt mye snø over Oslo. Det meste av snøen er hjertelig velkommen og får bli liggende, som i marka;  mens mye av snøen som faller over veianlegg og sentrumsområder er såpass «i veien» at den må brøytes unna/vekk. Når så temperaturen holder seg jevnt under null, blir det lite som smelter og forsvinner på naturlig vis. Snøen som fjernes inneholder en mengde forskjellige forurensende partikler fra trafikk og annet.

Og hvor kjøres denne snøen? Vanligvis kjøres all snøen fra Oslo til det store snødeponiet Åsland ved E6. Men når dette blir fullt, hvilket det er blitt i år, blir det også dumpet snø ved Hasle, se artikkel fra Aftenposten. Norsk institutt for vannforskning (NIVA) er kritisk til snødumpingen fordi analysene viser at snøen som fjernes fra veiene er betydelig forurenset med veisalt, metaller og organiske miljøgifter.

Og nå når deponiet på Hasle heller ikke greier å ta av for snømengdene, dumpes overskuddssnøen direkte i Oslo havnebasseng (23/2-09). Dette er selvfølgelig ingen god løsning fra et miljøvernssynspunkt.

Bellona har i en artikkel på sine nettsider, skissert et forslag til hvordan den giftige snøen kan benyttes positivt, samtidig som vi sparer miljøet, se  Snø gir energisparing.

skittensno

Eksempel på skitten snø


Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: