jump to navigation

Nanoteknologi – miljøfarlig? mars 16, 2009

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

I Nrk sitt program FBI, somble sendt 4. mars, diskuterte man bruken av Nanoteknologi i forbruksvarer.  Grunnen til at dette nå kommer for fullt, er at væsken, klærne eller et produkts overflate, kan få andre og bedre egenskaper. Spesielt ble det nevnt at nanoteknologi kan gi en forbedret beskyttende og bakteriedrepende virkning. Se listen over hvilke typer forbruksvarer som benytter nanoteknologi til produktforbedring hos NRK/FBI.

Det man nå er bekymret over, er om nanoteknologiens modifiserende egenskaper, ikke er så heldig for natur, helse og miljø. Det er ikke forsket nok på disse virkningene, noe Teknologirådet påpeker i sin rapport: Nanomaterialer – risiko og regulering. Teknologirådet viser til at asbest en gang ble regnet som bra på alle måter, – det ble ikke forsket godt nok på de helsemessige virkningene ved dette materialet, og de anbefaler at en slik alvorlig feil ikke gjøres igjen. Se for øvrig lenker til mer informasjon om nanoteknologi på Teknologirådets nettsider.

Og en bok i denne forbindelse kan være «Nanotechnology : new promises, new dangers«(2006) av Toby Shelley, se eventuelt også Google books nettversjon av boka.

Og her er en informasjonsvideo om hva Nanoteknologi er (youtube):

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: