jump to navigation

Søppel – Rusken april 30, 2009

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

ruskenlogoDet er tid for den årlige Rusken-aksjonen igjen:

«…Rusken er Oslos dugnad for opprydding og forskjønnelse av byen. Rusken skal bidra til en ren, vakker og miljøvennlig by. Dugnaden består av en rekke aksjoner som finner sted hver vår i april og mai, og med spredte aktiviteter ellers i året…»

I år har Oslo fått en ny Rusken-general: Jan Hauger som tar over etter den tidligere generalen: Kjellaug Løken. Den nye Rusken-generalen har anskaffet en knallgul el-bil som lett skal kunne gjenkjennes i bybildet. Det er mange frivillige blant foreninger, borettslag, bedrifter, barnehager og skoler som deltar i diverse Ruskenaksjoner, – og det er kjempeflott og helt nødvendig nå når snøsmeltingen avdekker alskens rusk og rask. Rusken-generalen har også et ansvar for å bekjempe tagging, dette i følge tidligere general Løken:

«…En ruskengeneral jobber med forsøpling av alle slag. Også det Kjellaug Løken kaller visuell forsøpling. Undersøkelser viser at 84 prosent av befolkningen ønsker all tagging bort, sier Løken som har engasjert seg sterkt i arbeidet mot tagging. En av hennes siste arbeidsoppgaver som ruskengeneral har vært å koordinere en arbeidsgruppe som har jobbet med en tiltaksliste mot tagging. Et av tiltakene er å lovfeste et forbud mot lovlige vegger, og andre tiltak går på samarbeid med T-banen og politiet, forklarer Løken…»

Se gjerne denne lille antitaggingsfilmen.

Oslo renovasjonsetats nettsted er informativt og fint dersom du har spørsmål vedrørende eget eller/og andres avfall. Det planlegges også innført full kildesortering i Oslo fram mot 2012; les mer i renovasjonsetatens nettdokumentet: «Kildesortering av husholdningsavfall i Oslo«. Og Romerikets kommuner: Ullensaker, Sørum og Nes konkurrerer om etterhvert å ta over matavfallet fra Oslo. Dette «Oslo-søppelet» er tenkt og mate et anlegg som skal forvandle Oslos matavfall til biogass og bio-gjødsel. Ler mer om dette i denne artikkelen av 24. mars 2009 i Romerikes blad.

Lurer du på hva kildesortering egentlig innebærer? Les mer hos Grønn hverdag.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: