jump to navigation

Markaloven mai 11, 2009

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

19. desember 2008 la Regjeringen fram forslaget til ny markalov i Oslo. Les om dette her på Regjeringens nettsider. Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim uttalte i den forbindelse:

«…Loven er en viktig miljølov som trer fram som en milepæl i arbeidet for å fremme friluftslivet. Loven vil sikre Marka som en enestående ressurs for friluftsliv, naturopplevelse og folkehelse…»

Det har vært en rekke innspill og kritikk i etterkant. Hovedkritikken har vært, at landbruket i marka ikke kan  leve med det generelle byggeforbudet i denne loven. Men etter noen runder ble det til slutt vedtatt at landbruket får fritak fra byggeforbudet. Regjeringens ønske om et generelt byggeforbud innenfor markagrensene ble det dermed ikke noe av.  Les litt mer om dette i avisa Nationen. Også idretten får bedre mulighet til å vedlikeholde sine anlegg  i og med den endrede lovteksten.

Det er stor enighet om at: Markaloven, er en milepæl som kan sikre Marka som en enestående ressurs for friluftsliv, naturopplevelse og idrett.

Les gjerne også den interne artikkelen her om Nordmarka i denne forbindelse. Og forslag til en film som kan lånes på Deichmanske bibliotek:

«Et år i Oslomarka» (2008): Et år i Oslomarka er en film som naturelskere i hele Norge her vil kunne ta del i. Filmen følger 3 markaentuasiaster gjennom 1 år i Oslomarka. Se eventuelt også tidligere intern artikkel om Nordmarka-vern.

oslomarka

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: