jump to navigation

Co2fokus mai 15, 2009

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

Kan man klimasertifisere en hel kommune? I følge en bedrift som Co2fokus.com er dette mulig, og de hjelper derfor kommuner med å lage klimaregnskap:

«…CO2focus bistår kommuner med å utvikle energi- og klimaplaner i henhold til de føringer og anbefalinger ENOVA har gitt for «Energi- og klimaplanlegging i kommunen«. I en energi og klimaplan inngår klimaregnskapet som et vesentlig element…»

Co2fokus er en kommersiell aktør blant flere som nå opererer på det «grønne» teknologimarkedet. Dette viser vel at det er blitt økonomisk lønnsomt å arbeide innenfor miljøteknologi. Nå er det å sette opp et klimaregnskap blitt viktig for å synliggjøre en bedrifts, en organisasjons eller også en hel kommunes gode miljøengasjement og vilje til Co2-utslippsreduksjoner.

Et eksempel på en bedrift som fikk Klimasertifikat for 2009, er Kaffehuset Friele. Friele planlegger, som følge av det «avslørende» klimaregnskapet,  å redusere sitt Co2-utslipp med 500 tonn i året fra det nåværende 2000 tonn i året. Kaffehuset hevder at de også blir Klimanøytrale, noe som forsvares med at Friele kompenserer for klimagassutslipp som følger av egen drift gjennom å investere i tilsvarende klimareduserende tiltak i et utviklingsland.

co2logo
Og her er den ettertraktede (?) Klimanøytral-logoen

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: