jump to navigation

Bysykkel eller bybil? mai 29, 2009

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback
"Think" elektrisk bil

"Think" elektrisk bybil

I VG 27. mai kan du lese at Oslo starter utlån av elektriske bybiler, litt tilsvarende som sykkellån-ordningen. Foreløpig er 13 elektriske biler klare for ordningen. Abonnement på denne tjenesten vil koste deg 100 kroner måneden, og leie av en slik elektrisk bybil vil i tillegg koste kroner 100,- per time. Bilene må returneres til det samme ladestedet. Oslo skal for øvrig installere 400 ladesteder de neste årene. Se også artikkel i Teknisk ukeblad.

«…Elbil finnes jo, men terskelen for å kjøpe en elbil er ganske høy for folk flest. Ved å få stadig flere inn i en elbil slik at de får prøvd er en måte å senke denne terskelen på, sier Eimstad…»

(Michael Eimstad er daglig leder i Move about)

I mange år har det for øvrig vært diskutert om Oslo skal ha et helt/delvis bilfritt sentrum, les Natur- og ungdom sin mening. – Og i New York har man nå gjort noe med det: De har innført et delvis bilfritt Broadway, – se dette bildet; «First row Broadway«.

Se også intern artikkel som fokuserer på «støy», eller lån for eksempel dokumentarfilmen «Who killed the electric car«, fra Deichmanske bibliotek.

Kommentarer»

1. Toubab - desember 8, 2009

Hei, Det kommer lkansje litt seint men jeg må påpekke at I La Rochelle i Frankikre har de hatt elbiler til leie akkurat som bysykkler, siden 1999. Se http://www.agglo-larochelle.fr/anglais/services/depl_electrique.php

miljofokus - desember 9, 2009

Takk for informasjonen!

2. Nyttårsønske for klima og miljø 2010 « Miljøfokus - januar 1, 2010

[…] også intern artikkel om elektriske bybiler i […]


Legg igjen en kommentar