jump to navigation

Økologiske klær juli 9, 2009

Posted by marnab in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

Deichmans t-skjorte

Det har blitt mer og mer populært å handle økologiske produkter. Stadig flere butikker tilbyr nå økologiske klær, men hvordan kan man være sikker på at klærne man kjøper faktisk er produsert av økologisk bomull? I Norge er ikke begrepet «økologisk» beskyttet på andre varer enn mat (ø-merket) og dermed selges det produkter som feilaktig utgir seg for å være økologiske.

Det finnes en sertifiseringsordning som også omfatter klær. Dersom plagget du kjøper er merket med Svanemerket, SKAL Eko eller Soil Association er stoffet laget av økologisk dyrkede plantefibre. Blomsten brukes også, men denne stiller ikke krav til 100% økologisk dyrking.

Forbrukerinspektørene på NRK hadde 27. mai et program der de undersøkte merkingen av økologiske klær og kosmetikk. Programmet kan du se på NRKs nettsider. Du kan også lese denne artikkelen fra Forbrukerinspektørene.

Deichmanske bibliotek selger Fairtradesertifiserte t-skjorter laget av økologisk bomull. Motivet er designet av Lars Fiske og t-skjortene er produsert av Bedre! Bomullen er sertifisert etter den internasjonale standarden SKAL og Bedre! anbefales blant annet av Oikos (fellesorganisasjon for økologisk produksjon og forbruk).

Etiskforbruk.no finner du flere tips til et mer miljøvennlig forbruk av klær.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: