jump to navigation

Oslo Elveforum juli 15, 2009

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

Oslo Elveforum arbeider for å verne og rehabilitere Oslovassdragene – elver, bekker, tjern og dammer. Det er også et kompetanse- og kontaktsenter for interesserte representanter fra frivillige arbeidsgrupper for hver elv i Oslo, for Østensjøvannet og fra berørte kommunale etater. I alt elleve grupper deltar i fellesskapet. Oslo har i alt 10 elver i tillegg til flere små vassdrag. De 10 elvene er:

Akerselva ved Sagene

Akerselva ved Sagene

Her kan du lese Oslo vann- og avløpsetatens: Hovedplan for avløp og vannmiljø i Oslo 2000-2015 (utdrag):

«…I dag har byplanleggerne gjenoppdaget vannets betydning for byen. I 1982 vedtok Oslo et miljøpolitisk prinsipprogram for vern av elver, bekker og vann. Her ble det slått fast at:

Et vassdrag er et viktig element i landskapsbildet. Det liver opp og gir grunnlag for en frodig vegetasjon. Alle vassdrag bør beholdes i økologisk likevekt med en naturlig artsrikdom. Breddene bør være fri for bebyggelse og tilgjengelig for publikum…»

I Hovedplanen er det også spesifisert litt om planene for hver enkelt elv, og når det for eksempel gjelder Hovinbekken blir det spesielt nevnt at man i øvre del, hvor bekken går åpent, ønsker å få vannet til å bli tilnærmet upåvirket av kloakk. I nedre del hvor den går lukket, ønsker man å kunne utnytte vannet i planlagte parkprosjekter. Dette kan bety at Hovinbekken vil kunne gå åpent gjennom den nye planlagte Ensjøbyen.

Dersom du har lyst til å teste deg selv i kunnskaper om Oslo-vassdragene, – kan du gå inn på Miljølære og Oslo Elveforums samarbeidsprosjektsider for Osloskolene som er tilpasset de forskjellige klassetrinn i grunnskolen.

Boklåntips: «Elvelangs: turguide til elvene i Oslo«(2004), av Ida E. Hvoslef.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: