jump to navigation

På vippen juli 17, 2009

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: ,
trackback

På NRK sine nettsider kan man lese at man kan gjøre et såkalt strømkupp ved å kjøre vaskemaskinen på natta. Dette fordi hele Norge nå skal få datastyrte strømmålere. Disse strømmålerne vil gi kraftselskapene og myndighetene bedre oversikt over sikringsskapet ditt – strømforbruket:

«…Fordelen for kunden er at de slipper å sende inn målekort, nå blir strømmen automatisk lest av. Det gjør at nettselskapene kan utvikle tariffer som gjør at det blir avregnet time for time,sier nettdirektør i Skagerak Nett, Kjetil Mikleborg…»

Dette vil også kunne gi en miljømessig fordel, – folk vil bruke strøm på tidspunkter når den er billigere, og strømselskapene vil kunne få redusert «strømforbrukstoppene». Derav følger et mindre behov for utbygging av strømnettet.

Innvendingen er at en vaskemaskin alltid kan være en potensiell brannstifter og derfor ikke så heldig å la gå om natta… – se her artikkel hos Telemark Arbeiderblad.

Det er ikke første gang strømforbruket har måttet bli «fordelt» godt i Norge. I reklamefilmen «På vippen», fra 1937 med blant andre skuespillerne Per Aabel og Wenche Foss, er kontroll med  strømforbruket hovedbudskapet fra Oslo lysverker som der tilbyr en overforbruksmåler. Reklamefilmen var en hel liten spillefilm og varer i 13 minutter (!), noe som helt sikkert ville vært en umulig tidsbruk for reklameskapere av i dag.

Reklamefilmen «På vippen» kan du se på denne nettadressen. Deichmanske bibliotek sitt «Kinotek» har for øvrig også jevnlige filmframvisninger som alle er gratis! Les mer om dette på denne nettsiden.

Og dersom du virkelig vil spare penger på strømforbruket ditt, viser bildet under et ganske så billig vaskemetodealternativ…:

Vaskebrett

Vaskebrett

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: