jump to navigation

Norske kommuners klimaportal juli 23, 2009

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback

KS og Enova åpnet den 12. juni 2009 en såkalt Klimakommune-portal. På Enovas hjemmesider står det blant annet om denne at:

«…Enova og KS har gått sammen om å synliggjøre status for kommunenes klima- og energiplanarbeid i en ny og omfattende nettportal. Portalen er blant virkemidlene som skal stimulere til nye energi- og klimatiltak i kommunene…»

Og nå har hele 290 av til sammen 430 kommuner søkt Enova om økonomisk støtte til å få utarbeidet klima- og energiplaner. Klimakommune-planen synliggjør godt hva de enkelte kommuner har gjort og er i ferd med å gjøre. Sjekk gjerne din egen hjemkommune for å finne status for klima og miljøplanarbeidet!

informasjonssidene til Oslo står det blant annet:

«…Oslo kommune deltar i Framtidens byer, et samarbeidsprogram mellom utvalgte kommuner og staten for å utvikle byområder med lavest mulig klimagassutslipp og godt bymiljø. Hovedmålet for utviklingsarbeidet er å redusere de samlete klimagassutslippene fra vegtransport, stasjonær energibruk, forbruk og avfall i byområdene og samtidig utvikle strategier for å møte framtidige klimaendringer…»

Foruten å informere om kommunenes klimaplanarbeid er Portalen også en fin inngang til kommunenes egne nettsider og gir hver og en av disse dessuten en god og kortfattet presentasjon.

Les eventuelt også  intern artikkel om Framtidens byer.

Litt anbefalt morsom om ikke klimarelatert, men i hvert fall kommunerelatert sommerlesning til slutt. Are Kalvø har besøkt 158 norske kommuners Kina-restauranter, – og skrevet bok (som kan lånes fra biblioteket) om opplevelsene, se: «Våre venner kinesarane» (2008).

Kulturreise

Kulturreise

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: