jump to navigation

Sort feber juli 28, 2009

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

Gudmund Skjeldal, kjent for å ha startet klimakampanjen Hvit vinter sammen med Vegard Ulvang; har igjen kommet med en bok med miljøtema. Denne gangen er det «det norske oljeeventyret», han skildrer. Boka har tittelen «Feber :  historien om norsk olje og gass (2009)», som ventes utgitt primo august.

«…Feber er historia om den forundarlege olja og gassen – som eigentleg har sitt opphav i eit heilt anna klima, og som kanskje tømmest ut i eit heilt anna klima enn vi liker. Kva val har Noreg, for sluttkapitlet av norsk petroleumshistorie? Kva rolle spelar det for kloden, kva vi gjer?

I denne assosiativt rike boka avsluttar Gudmund Skjeldal med spørsmålet om det har noko for seg, om norske politikarar faktisk lar olje og gass liggja…»

I papirutgaven av Dagsavisen i dag, 27. juli 09, kan du lese en anmeldelse med tittelen: «Eventyr i svart».

Og etter hvert vil denne boka også komme til et bibliotek nær deg!

En litt positiv nettside fra USA til slutt som også hevder at det er mulig for USA å: «Move America beyond oil«, å avslutte the «Dirty oil» – industri, som også er svært aktuelt for Norge i og med Tjæresandutvinnings-prosjektet  i Canada, – og etter min mening nok kanskje også oljeleting på Jan Mayen (Arktis).

Vil du vite mer om oljeteknologi? Her er en delvis online-versjon fra the national library of Australia; Drilling : a source book som kan kjøpes online dersom du har skaffet deg et «lesebrett/E-book/digitalbok». Hør og se og lær eventuelt mer om denne teknologien, – tilfeldigvis her  på denne youtube-videoen et Sony-digitalprodukt, (foreløpig ikke til salgs på det norske markedet): 

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: