jump to navigation

Gjenbruk av sminke august 25, 2009

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: ,
trackback

leppestift

På det amerikanske nettstedet Makeupalley.com kan man nå bytte til seg brukte sminkeprodukter. Denne tjenesten ligger under fanen «swap» på siden.  Nettstedet går visstnok helt strålende og er reklamefinansiert. En stor del av nettstedet er viet til anmeldelser av diverse skjønnhetsprodukter. For mange mennesker er gjenbruk blitt en livsstil, og sminke kan da tydeligvis også være et gjenbruksprodukt. Spørsmålet man stiller seg, er kanskje hvor «brukte» disse sminkesakene er? En neglelakk er vel ganske greit å ta i bruk, men er en brukt leppestift eller en mascara like hygienisk å gjenbruke? I disse svineinfluensa-engstelsestider og uansett bør man nok desinfisere slike gjenbruks-makeup-produkter før man tar det på seg. En annen ting man også godt kan spørre om, er om gjenbruket faktisk er klimavennlig nok, dette fordi en brukt leppestift kan faktisk komme til å fly til et sted på den andre siden av jordkloden, i stedet for å byttes lokalt.

Oppfordringen må vel bli: Gjenbruk og bytt gjerne sminke, men velg først å bytte med dine lokale venninner og bekjente, så slipper sminken å bli alt for langreist!

Forslag til bok fra Deichmanske bibliotek: Powder to the people : norske makeupartister (2008), av Igor Meyer

Dersom du får lyst til å forsøke en «swappe» via makeupalley.com, ligger det en youtube-film med alle mulige regler fra en som driver med makeupalley-bytting som du kan se her:

Reklamer

Kommentarer»

1. Anne Olga - august 26, 2009

Hmm… Jeg er for gjenbruk, men å bytte sminke med fremmede er ikke noe jeg har planer om å begynne med. Sminke som er i kontakt med øynene kan inneholde bakterier som kan gi øyeinfeksjoner, og hva om leppestiften har blitt prøvd av en person med munnsår?

Holder meg til å kjøpe klær og utstyr brukt 🙂 Brukte klær er i følge Forbrukerrådet renere enn nye på grunn av at en del av kjemikaliene som er tilsatt i nye klær da er vasket ut (http://forbrukerportalen.no/Artikler/2007/Nye%20kler%20ikke%20rene).


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: