jump to navigation

Oljefritt Lofoten og Vesterålen? september 3, 2009

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback
Hydrogen som drivstoff?

Hydrogen som drivstoff?

Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten og Vesterålen ble stiftet 17. januar 2009, som en sammenslåing av tidligere Lofotaksjonen og Vesterålsaksjonen. Begrunnelsen for aksjonen er:

«…Havområdet utenfor Lofoten og Vesterålen er unikt, verdifullt og viktig å ta vare på. Her gyter den siste store torskebestanden i verden. Kombinasjonen av næringsrikt atlanterhavsvann og en smal kontinental­sokkel gjør havområdene spesielt rike på naturverdier, og spesielt sårbare for forurensning. Ei oljeulykke kan få dramatiske konsekvenser…»

Folkeaksjonen har lansert en underskriftskampanje som skal vare fram til valget av nytt storting, nå 14. september 2009, – beslutningen om oljeboring skal tas i 2010.

Nesten halvparten av Norges befolkning ønsker seg ikke oljeboring i disse sårbare nordområdene, les mer om dette i denne artikkelen hos NRK (18. august 09). Men hva mener politikerne? De sterkeste synspunktene blant mulige regjeringspartier for og imot finner man hos FRP (for) som vil starte oljeboring «umiddelbart» og SV (imot) som ikke ønsker noen form for oljeboring i områdene. Her er hele: Oversikten over partienes standpunkter. Man kan jo spørre seg hvilket mulig samarbeid SV og Arbeiderpartiet vil kunne ha om dette dersom de rød-grønne fortsatt har regjeringsmakt etter valget (?). På borgelig side er det blant de største partiene bare Venstre som ønsker petroleums-frie områder utenfor Lofoten og Vesterålen.

Trenger vi så mye olje dersom grønn teknologi utvikles godt i framtida? Og et ferskt og godt bensinfritt grønt eksempel fra Oslo i forbindelse med transport, er de såkalte hydrogenbussene som kjøpes inn til et prøveprosjekt. Bussene er svært stillegående og slipper bare ut vann. Les gjerne mer om teknologien her. Et ørlite eksempel på hydrogenbil, se illustrasjonen ovenfor.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: