jump to navigation

Udrikkelig dispenser-vann? oktober 5, 2009

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback
Bisphenol-A i tåteflasker?

Bisphenol-A i tåteflasker?

I følge en artikkel i Dagsavisen papirutgaven torsdag 3. september 09, forbyr København kildevann fra dunker av frykt for et hormonforstyrrende stoff:

«… Samtlige partier i Københavns Borgerrepræsentation stemte tirsdag kveld for et forbud mot plastkanner på alle kommunens arbeidsplasser. Bakgrunnen er at dunker laget av plastmaterialet polykarbonat avgir det hormonforstyrrende stoffet Bisfenol-A (BPA) i vannet…»

Og i denne Artikkelen hos Dagbladet kan du lese mer om antatte helserisikoer ved dette stoffet. Dersom man skal unngå å få i seg BPA, anbefales det å drikke kranvann og å oppbevare mat i glass i stedet for i plast. Og inntil Oslo kommune følger Købehavns linje og vedtar et totalforbud mot vann-dispensere i plast, kan man jo velge dette bort. Vi har heldigvis et godt alternativ i det vanlige kranvannet. Grønn hverdag ønsker et forbud mot BPA i produkter til barn under 3 år, men vil ikke gå så langt som å forby vanndispensere. Hos Miljøstatus Norge finner du enda mer fakta om bruk og utbredelse av Bisfenol-A.

En anbefalt bok om miljøvennlig spedbarnsstell til slutt:  Grønn babyguide (2009), av Susannah Marriott.

Reklamer

Kommentarer»

1. Anne Olga - oktober 5, 2009

Vet dere om Bisfenol-A også finnes i vannflasker (Imsdal, Olden osv) og brusflasker?

miljofokus - oktober 6, 2009

Jeg har tatt kontakt med Mattilsynets ekspert på emballasje som sier: Bisphenol-A finnes i plastflasker i Norge, men verdiene er så lave at det ikke skal utgjøre en helserisiko. Mattilsynet har ikke foretatt en undersøkelse om hvilke plastflasker som eventuelt ikke inneholder Bisphenol-A. Du kan eventuelt kontakte Ringnes på forbrukertelefon 80080980, http://www.ringnes.no/Service/Sider/contact.aspx


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: