jump to navigation

EMF-konferansen 17. november november 17, 2009

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: ,
trackback
mobilmast

Mobilmast

I dag tirsdag 17. november er det EMF-konferanse i Stavanger. På konferansen skal man diskutere Elektromagnetiske felt (EMF) og hvilken påvirkning disse eventuelt har på menneskers helse:

«…Norge har i dag ingen forskningsaktivitet knyttet til biologiske effekter av elektromagnetisk stråling. Vi har heller ingen forskere som har markert seg internasjonalt i arbeidet for å fremskaffe økt kunnskap om elektromagnetiske felt og helse. Norske myndigheter og den norske befolkningen er søkende. Stadig flere mener at mikrobølgestråling fra mobiltelefoner og trådløse datanett representerer en reell helserisiko…»

I en artikkel 6. november (NTB) skal man, i en undersøkelse foretatt av Norges miljøvernforbund, ha funnet ut at et flertall av Norges befolkning frykter mobilmaster; og at 24 prosent i stor grad er bekymret for de helsemessige konsekvensene av strålingen. Det er stor uenighet om hvilke grenseverdier som kan ansees som trygge, og Norge godtar høyere grenseverdier enn flere andre land. Les gjerne også artikkelen: «Stråletabbe i Trondheim«(Puls, NRK) hvor det viste seg at strålingen i byen var 40 ganger høyrere enn Statens strålevern antok. Spørsmålet er om den samlede mengden stråling vi i det moderne samfunnet utsettes for, kan gi alvorlig sykdom på sikt.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: