jump to navigation

Heitkøtters naturvernpris januar 13, 2010

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

I 2009 ble det opprettet en ny naturvernpris; «Heitkøtters naturvernpris«, og det er stiftelsen Heitkøtters minnefond som skal dele ut prisen hvert år. Den første prisvinneren i 2009 ble styreleder i FRIFO Øystein Dahle. Han får prisen for sin innsats for naturvernets sak gjennom et langt liv. I statuttene står det at prisen består av en «håndfast ting» og: Ei helgevandring i Heitkøtters fotefar med ein (eller fleire) av Heitkøtters etterkomarar som ledsager. I skrivende stund vet jeg ikke hvilken håndfast ting Øystein Dahle fikk fra minnefondet!

Og hvem er/var egentlig brødrene Norman, Olaf og Fredrik Heikøtter som arbeidet utrettelig hele sitt liv for å ta vare på norsk natur og det biologiske mangfoldet? Svaret finner du langt på vei i boka: «Dei gav oss ein arv : historia om Heikøtter-brørne» (2009), av Terje Kleven.

Alle som vil kan foreslå kandidater til Heitkøtters naturvernpris, – fristen for dette vil hvert år bli annonsert i en riksdekkende avis. Husk bare i den forbindelse på at:

«Heitkøtters Naturvernpris har som formål å stimulere arbeidet med å ta vare på norsk natur og eigenart med tanke på ei framtidsretta og livskraftig utvikling – i tråd med Heitkøtterbrørne si ånd og gjerning».

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: