jump to navigation

Luftkvalitet i Oslo nå januar 15, 2010

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

Aftenposten melder i en artikkel 12. januar at luftkvaliteten i Oslo er svært dårlig flere steder. På enkelte steder utgjør luftkvaliteten en så stor helserisiko at allergikere og personer med alvolige hjerte- og luftveislidelser anbefales å holde seg unna. De områdene som nevnes som spesielt dårlige, er langs Ring 3, E18 og E6. Ingen som har slike kroniske sykdommer bør være i disse områdene for lenge. Heldigvis er dette områder som er mindre brukt av gående og syklister. Vil du vite mer om Oslolufta? Undersøk de områdene du ferdes i hos Luftkvalitet.info

Og noen har det verre: I Bergen er luftkvaliteten dårligere enn noensinne, – det er her satt inn gratisbusser for å få folk vekk fra privatbilene. Det vurderes også fortløpende om sentrumskoler må stenges. Se også dataene for Bergen hos Luftkvalitet.info Det er temmelig lite ærefullt å bli kåret til Europas mest luftforurensede by, – en tittel som Bergen innehar for tida.

Og – ikke så overraskende kanskje: Luftforurensningsproblemene i Oslo (og Bergen) skyldes hovedsakelig utslipp av nitrogendioksid (NO2) fra biltrafikken.

Kulda er med på å gjøre luftforurensningen verre, se hvordan dette forklares med begrepet temperaturinversjon i denne artikkelen av 13. januar hos forskning.no, som viser videre til NILUs målinger i Oslo.

Litt harde fakta om klima og luftforurensning finner du også her hos Statistisk sentralbyrå.

Kanskje og greit å minne om min nyttårsønske-artikkel om et bilfritt Oslo sentrum?

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: