jump to navigation

Veisalting februar 1, 2010

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

Veisalt om vinteren er svært omdiskutert. Bilene ruster, og miljøkonsekvensene er heller ikke bra. Drikkevann blir for eksempel infisert: Les om det ødelagte drikkevannet i brønnen i Hjartdal i Aftenposten-artikkel fra 23. januar. En aksjonsgruppe som kaller seg «Stopp veisaltingen» gir deg all informasjon du trenger om hvilke sammensetninger som benyttes ved veisalting. Her gis det også mye annen slags informasjon; hva skjer for eksempel når saltvann fryser til is? Man har vært klar over miljøproblemene i lang tid, les mer også om dette.

Bilen er blitt så viktig for mange mennesker at de ikke kan tenke seg å leve uten. Og for noen er den så mye «en del av familien» – at den nesten er blitt et levende vesen (!) Er det sånn at mennesker blir mer og mer avhengig av, og har et nærmere forhold til maskiner enn til naturen?

I denne boka: «Bilen : en kjærlighetshistorie» (2006), tar idéhistorikeren Finn Jor for seg hvilken status bilen har og har hatt i verden; fra omtalen:

«…Denne gjennomillustrerte boken forteller om hvordan bilen har vært med på å forme vår tanker, våre idealer, våre moter, ja, hele vårt samfunn…»

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: