jump to navigation

Tigerens år mars 5, 2010

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback

I følge den kinesiske kalender er vi nå inne i Tigerens år. Det kinesiske tegn for tigeren er HU og ifølge kinesisk astrologi vil et menneske som er født i tigerens år bli heldig. Om dette gjelder for mennesker, så gjelder det tydeligvis ikke for de virkelige tigrene i Kina. Det sies at de 60 ville tigrene som er igjen i hele Kina, neppe vil overleve de tolv årene fram til det igjen blir tigerens år. I Dagbladartikkelen: Tigerens siste år?, kan vi lese at:

«…For hundre år siden fantes det 100 000 ville tigre i Kina, Sibir, India og Sørøst-Asia. Siden er tre tigerarter utryddet, og av de gjenværende fem artene finnes det bare 5-6000 eksemplarer igjen i verden. De fleste av dem er bengalske tigre i India. Tigeren er truet med utryddelse overalt der den finnes, men faren er mest akutt i Kina. Det er trolig bare rundt 30 tigre igjen av Sør-Kina-tigeren, og like få av den sibirske tigeren i Nordøst-Kina…»

Sibirsk tiger

Det er hovedsakelig tre grunner til at tigeren forsvinner: 1) Ulovlig jakt og omsetning, 2) Tap av habitat og 3) Redusert formering.

NRK sine sider kan du se film om tigre i fangenskap i Kina. Man arbeider for å få dem ut i villmarken igjen. Vil det lykkes?

En bok i denne forbindelse kan være billedverket: Global 200 : places that must survive : around the world with WWF to save nature (2007).

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: