jump to navigation

Al Gore i Oslo mars 8, 2010

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

Så du Fredrik Skavlan sitt intervju med nobelprisvinner Al Gore  i «Først og Sist» fredag 5. mars? I forbindelse med promoteringen av sin nye bok:  «Vårt valg : løsninger på klimakrisen» (2010),  har altså Al Gore igjen besøkt Oslo.  Forlaget skriver at Al Gore med denne boka fortsetter der  «En ubehagelig sannhet» sluttet, og at han her:

«…presenterer de nødvendige valgene vi må ta – både som enkeltmennesker, som nasjoner og som én klode – for å redde Jordens økosystem og skape en bærekraftig grønn økonomi…»

I et intervju med Aftenposten 5. mars:  «I strupen på karbonlobbyen«, går Al Gore hardt ut mot klimaskeptikerne. Og da han ble spurt om hvorfor Klimatoppmøtet i København ikke innfridde, analyserer han dette slik:

«…at 190 land bare klarte å komme opp med en erklæring om vilje, viser at det er langt igjen. Løsningen ligger i USA og Kina. Før København sa kinesiske ledere privat at de var villige til å strekke seg langt dersom USA kunne love å kutte utslippene til under 1990-nivå. Det løftet kunne ikke Obama gi, fordi Senatet ikke fikk vedtatt loven, slik Representantenes hus gjorde. Og da ble det ingen avtale. Så enkel og samtidig så vanskelig er forklaringen…»

Isfjell i Antarktis (Wikimedia)

Et lite apropos til klimaendrings-debatten:  I Antarktis løsnet nå i slutten av februar et gigantisk isflak  (på størrelse med landet Luxenbourg). Ifølge klimaforskere kan de villfarne isflakene i verste fall påvirke havstrømmene ved at de forstyrrer produksjonen av superkaldt vann i området, men dette er avhengig av hvilken retning de beveger seg i.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: