jump to navigation

Great barrier reef er truet april 8, 2010

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

Great Barrier Reef sett fra verdensrommet

Korallrevet Great Barrier Reef ligger utenfor nordkysten av Queensland i Australia. Det er over 2000 km langt og kan sees fra verdensrommet. I utstrekning er det 345.400 kvadratkilometer. Den første europeer som oppdaget revet var James Cook som gikk på grunn der i 1770. Det ble ført opp på Verdensarv-listen av Unesco i 1981, og CNN har kåret det til 1 av 7 naturlige underverk i verden.

I disse dager er dette korallrevet truet av et havarert kinesisk skip «Shen Neng». 2,5 tonn olje har allerede lekket ut fra det 225 meter lange skipet. Utslippet har tatt form av et tre kilometer langt og hundre meter bredt oljeflak. Myndighetene har vært redde for at skipet skal brekke i flere deler og slippe ut hele oljebeholdningen som utgjør 950 tonn tungolje. Nå hevdes det at risikoen for dette ikke lenger er like stor, les mer i denne VG-artikkelen. Siste: Skipet slepes av korallrevet mens oljen pumpes over i et annet skip.

Vil du vite mer om The Great Barrier Reef? Lån for eksempel gjerne boka «Queensland & the Great Barrier Reef» (2008), av Alan Murphy. Illustrasjonsbildet er tatt av European Space Agency (ESA)

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: