jump to navigation

NICE april 19, 2010

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback

Nordic initiative clean an ethical (NICE), er et samarbeid innad i den nordiske moteindustrien om en bærekraftig, miljøvennlig produksjon av moteklær. Dette samarbeidet startet i 2008. NICE sine sider inneholder mange gode råd til oss forbrukere. Under bruk/forlenget bruk står det:

«…Nå kommer vi til den fasen hvor du som forbruker virkelig kan gjøre en stor forskjell. Mange livssyklusanalyser av plagg hevder at det er i forbrukerfasen det syndes mest i forhold til energibruk og vannforbruk – fordi vi vasker plaggene våre alt for ofte, i tillegg til at vi gjerne bruker tørketrommel og strykejern. Når vi i tillegg har alt for mange klær som er kjøpt for billig, og som slites ut fort – både av all vaskingen men også fordi kvaliteten er så dårlig; så begynner du å ane konturene av belastningen på miljøet…»

Les mer i NICE-forbrukerguiden.

Lån gjerne boka: «Fiks opp garderoben med enkle midler«(2006) av Christin Waleur Jansen. Denne boka kan kanskje gi deg inspirasjon til en kreativ fornying av garderoben slik at du bruker de klærne du egentlig var gått lei enda en stund til.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: