jump to navigation

Oljekatastrofen sett fra lufta mai 10, 2010

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback

BP Deepwater Horizon «blow out» i Mexicogulfen er ikke et vakkert syn, men på sidene til:  «Cosmic log«, kan du se flere bilder tatt fra verdensrommet, og her ser utslippet ganske vakkert ut(!). Dette forutsetter at man velger å «glemme» hva det faktisk er, selvfølgelig. Illustrasjonen til høyre her er fra wikimedia commons.

Og på sidene til EnviroWonk kan du lese om de så langt 10 største oljekatastrofene i verden. Det er for øvrig interessant å se at politikere og andre får betenkeligheter når det gjelder Oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen som følge av Deepwater-katastrofen. Denne ulykken som nærmest ikke kunne skje fordi alt var «sikkert og trygt», har likevel skjedd. Hvordan ville det gå med den sårbare delen av norskekysten dersom en tilsvarende «blow out» skulle oppstå der?

– I dag 10. mai fikk vi den leie beskjeden om at en teknisk redningsoperasjon ikke hadde lyktes med å stanse det kontinuerlige oljesølet fra BP-riggen i Mexicogulfen.

Og her en svært kortfattet framstilling av hva som skjedde innledningsvis i Mexicogulfen (youtube), mye olje har rent ut i havet siden da:

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: