jump to navigation

22. mai FN-dag for biologisk mangfold mai 20, 2010

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

22. mai er det den internasjonale dagen for biologisk mangfold. Temaet i år er: Biodiversity, Development and Poverty alleviation og i år har FN i tillegg bestemt at hele året skal være et internasjonalt naturmangfoldår. Les hele brosjyren med informasjon om naturmangfoldåret her.

Biologisk mangfold og naturmangfold er begreper som favner alle varianter av liv på jorda, de økosystemene de lever i og samspillet mellom artene. Det er dette samspillet som gir oss mennesker sentrale og naturlige tjenester (økosystemtjenester) som blant annet er matproduksjon, fruktbar jord, klimaregulering og karbonfangst/lagring. Disse naturlige tjenestene  er helt fundamentale og grunnleggende, – og de er kritisk viktige for menneskets livsbetingelser og overlevelse som art.

Og her en liten film fra youtube med fotografier av flott natur, vakre dyr og allslags nydelige blomster og planter; som viser noe av mangfoldet i vår enestående verden. – Akkompagnementet til bildeframvisningen her er Michael Jacksons «Earth song»:Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: