jump to navigation

Det norske miljøvernforbunds historie mai 25, 2010

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback

Det norske miljøvernforbund har dokumentert sin historie så langt i boka:  «Ridderne i Ludeboden : historien om Norges miljøvernforbund» (2010), av Kjartan Rødland. Norges miljøvernforbund har jo et fantastisk flott navn på engelsk: «The green warriors of Norway». Hvorfor heter de ikke like godt omtrent det samme på norsk: «Norges grønne krigere»? De kompenserer litt for dette ved å ha en ungdomsorganisasjon som kalles «Miljøjegerne»,  et navn som klinger ganske godt. Og hva er denne «Ludeboden»? Dette er sakset fra deres egne sider:

«…Norges Miljøvernforbund kjøpte i 1998 gjennom vårt eget selskap Miljøhuset as Ludeboden, som var en falleferdig sjøbod. I 2003 var bygget ferdig oppusset. Her er billedkavalkaden over restaureringen og ombyggingen av Ludeboden fra sjøbod til kombinert bolig og kontor. Bygget er Norges største ombruksbygg, satt i stand med materialer fra ca 50 ulike rivningsprosjekter i Bergensregionen og noe fra Philipsbygget i Oslo….»

Se noen av bildene av Ludeboden på Miljøvernforbundets sider her.

Og her litt markedsføring for boka:

«…Livet er for viktig – og for kort – til å bli kastet bort på gaulepølser, avfallsmonopolister, gnomer, surtryner, luskepuddinger og universitetsglupinger som dyrker miljøvern bak nedrullede gardiner. Ikke når det finnes humørløftere, menneskevenner, riddere på hvite hester og væpnere som sørger for at ridderne går vel forberedt til kamp. Og hestehandlere som vet når det gode resultatet er innen rekkevidde! I mai 1993 kom Norges Miljøvernforbund til verden – landets mest aktive samling av miljøvernere som ikke bare ville redde verden, men som hadde tatt seg bryet med å lære og sanke seg realkompetanse, ble giljotinert av de statsbetalte idealistene i Norges Naturvernforbund…»

Sjefsridderen i Norges miljøforbund er den samme som ved oppstarten, nemlig Kurt Oddekalv.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: