jump to navigation

2010: Naturmangfoldåret juni 17, 2010

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

De forente nasjoner (FN) har bestemt at 2010 skal være et naturmangfoldår:

«…Naturmangfold er naturen i alle dens former. Mangfoldet varierer mellom artene, deres leveområder, gener og økosystemer. FNs 1000-års studie viser at tapet av naturmangfold skjer 100 til 1000 ganger raskere i dag enn for 50 år siden. I 2010 skal innsatsen økes for å stanse dette tapet…»

I slutten av 2010 skal det fastsettes en ny FN-deklarasjon for å innarbeide naturmangfold i sosiale og politiske prosesser. Les mer i FN-artikkelen: Implementation strategy for the international year of biodiversity – 2010. I Norge er det Miljøverndepartementet som har hovedansvaret for dette, mens direktoratet for naturforvaltning hjelper til med gjennomføringen.

På de offisielle norske naturmangfoldårsidene, finner du folks egne historier om store og små oppdagelser og opplevelser  i naturen. Her er det også et intervju med norges svar på «Batman»:

«…De er små, tillitsfulle, lærenemme dyr, sier biolog Jeroen van der Kooij faderlig.Han har flaggermuskasser på  husveggene og i trærne hjemme. Og i garasjen: landets eneste flaggermusmottak. Her får de utrydningstrua dyrene pleie og omsorg…» Les hele historien

Dersom du har en historie å fortelle, send den til Naturmangfoldårets redaksjon! Se også intern artikkel om Rødlistede arter i Norge.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: