jump to navigation

Nærhet til naturen – film juli 8, 2010

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , , , , ,
trackback

Den meksikanske filmen «Alamar«, som har premiere i disse dager, er ikke en film som handler om hvordan man skal bevare et opprinnelig økosystem. Det er en enkel fortelling om en far og sønns reise inn i den magiske verdenen som faren har vokst opp i. Og dette naturlige og uberørte riket befinner seg ved Chinchorro-revet i Mexico-gulfen. Dokumentarfilmen «Alamar» er ironisk nok produsert like i forkant av oljekatastrofen på Deep horizon-riggen. OsloPuls skriver om filmen:

«…Regissøren Pedro González-Rubio fikk ideen til å lage sin debutfilm etter å ha besøkt det aktuelle området rundt Chinchorro-revet. Han så hvordan et av de siste, uberørte revene i karibien var blitt stadig mer utsatt som følge av voksende cruisetrafikk…»

I tillegg til oljekatastrofen som nå er et akutt problem, er tydeligvis også den gradvis økende turismen svært ødeleggende for Chinchorro-revet. Økoturisme er kanskje løsningen? Les litt om turistens ansvar hos:  «Ansvarlig turisme.org«. Det vakre undervannsbildet er fra Wikimedia commons.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: