jump to navigation

Robotkunst og grønn IT – gjenbruk august 5, 2010

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

En miljøvennlig syklist? (wikimedia commons)

Gjenbruk kan være så mye, på disse WebUrbanist-sidene, kan du se bilder alle slags søte, vakre, stygge og rare roboter. De er laget av gamle radioer, båtmotorer, klokker, og all slags skrap. Men overraskende nok er det også kunstverk.

Og over til våre virkelige roboter og tenkende hjelpere: Mange eier nå selv en PC eller en Mac, og bruker disse verktøyene mer eller mindre daglig. Men hvordan vet man at maskinbruken er grønnest mulig? I artikkelen»Guide til grønn PC-bruk«, fra DinSideData gis det noen svar:

«…Det er derfor lov å tenke seg om – trenger du virkelig ny PC, eller kan en liten oppgradering gjøre trikset? Og trenger du en helt ny PC (evt. mobiltelefon, MP3-spiller…) – ja da betyr det ikke at den gamle automatisk må på dynga. Den kan selges helt eller delvis på auksjon, bruktmarked… gis bort til lillebror… eller doneres til det lokale loppemarkedet. Her kan det altså være penger å tjene i tillegg til miljø å spare…»

Og apropos: Steve Jobs og Applekonsernet har i år lansert sin nye oppgraderte iPhone-mobiltelfon. Det er betimelig å spørre, selv om jeg nok tråkker på noens «digitale tær»: Trenger du egentlig den nyeste versjonen, eller greier du deg helt fint med den gamle?

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: