jump to navigation

Trusselen mot havet august 12, 2010

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

Hva skjer med verdenshavene i vår tid? Hos Miljøstatus Norge er forskjellige sider vedrørende vår bruk og vårt misbruk av havområdene, et tema. Og når det gjelder forsuring av havområdene heter det blant annet:

«…Havet har blitt 30 prosent surere siden den industrielle revolusjonen startet, og forsuringen går stadig raskere, særlig på høye breddegrader. Dette er de raskeste endringene i det marine miljøet som noen gang har blitt observert. De kjemiske prosessene som fører til forsuring er godt forstått, men hvordan forsuringen vil påvirke det marine økosystemet er for dårlig undersøkt. I forhold til de problemene et surere hav kan føre til, er det satt i gang for lite forskning…»

På biblioteket har vi fått en ny bok: «Our threatened oceans» (2009), av Stefan Rahmstorf. Havet er basisen for alt liv, det regulerer vårt klima og det er en svært viktig næringskilde. Men vi bedriver overfiske, og vi forurenser det. Dersom vi ikke gjør noe raskt, kan det få fatale konsekvenser. I boka forsøker Stefan Rahmstorf  å gi svar på hvordan vi på best mulig måte kan bevare og verne havets økosystem.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: