jump to navigation

Økotaxi i Oslo? august 19, 2010

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback

Drosjenæringen i Oslo får kanskje konkurranse av et nytt Taxi-konsept: Økotaxi. Det er firmaet Allegro Larvik som står for denne satsningen. På deres egne nettsider er forretningsideen skissert:

«…Rimelig pris og bra for miljøet» er vårt overbyggende kommunikasjonskonsept. Historien underbygges med bilvalg, fastpris-system, minimale utslipp og ansvarlighet for miljøet.

Økotaxi har som oppgave og rolle å transportere kundene rimelig, miljømessig og trygt frem til avtalt sted. Økotaxi skal ligge i forkant med den mest miljøvennlige og moderne bilflåten. De skal revolusjonere taxibransjen med etterrettelighet og sette en ny standard når det gjelder tilgjengelighet på spotmarkedet, prisstruktur og miljøvennlighet. Slik blir Økotaxi en garantist for «rimelig pris og bra for miljøet…»

Etter å ha lett litt rundt, har jeg ikke egentlig funnet de harde fakta som begrunner at de kaller seg økotaxi, – er dette elektriske biler, eller i det minste hybridbiler? Et relativt lavt utslipp av miljøfiendtlige gasser, er vel ikke nok til å kalle dette en skikkelig miljøvennlig bil? På nettsiden til Allegro Larvik, har jeg ikke funnet noen tekniske data om økotaxiene. At det kun skal koste 99 kr å kjøre innen ring 2 dersom de lanseres i Oslo, er helt klart billig, men ikke direkte miljøvennlig,  siden de da sikkert vil bli kjørt mer. Innenfor Ring 2 er forresten sykkel et godt alternativ til både privatbil og drosje.

Den egentlige økotaxi


Reklamer

Kommentarer»

1. Arne - august 19, 2010

Alle som har etablert taxiselskap i Oslo har på forhånd markedsført at de skal bli billigere og bedre enn ex-monopolisten Oslo Taxi. Ingen har lykkes.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: