jump to navigation

Aksjon usprøyta – fotokonkurranse oktober 15, 2010

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

Oikos sine hjemmesider oppfordres vi nå til å ta bilder eller video med økologisk frukt og grønt-tema. Alle bildene vil bli lagt ut på sidene til Oikos, og dersom ditt bilde vinner, får du kokeboka «Økologisk mat» av Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley & Paul Løwe.

Aksjon usprøyta ønsker som navnet sier å sette fokus på at alt for lite frukt og grønt som vi forbrukere kan kjøpe, er økologisk dyrkede. De er altså utsatt for diverse sprøytemidler. Økologiske grønnsaker utgjør bare to prosent av alle grønnsakene vi kjøper, mens økologisk frukt, bær og nøtter har en markedsandel på beskjedne 0,6 prosent.

Og her finner du skjemaet du kan fylle ut og sende elektronisk til Oikos vedrørende din nærbutikks status når det gjelder å tilby «økogrønt».

Vil du vite sånn ca hvor mye sprøytemiddelrester du får i deg fra det ikke økologiske  frukt og grønt-markedet? Hos Oikos har de også laget en oversiktlig liste.

«Fruktkurv»-illustrasjonen her er av maleren Michelangelo Amerighi da Caravaggio (1573-1610). Denne maleren kunne male litt råtten frukt på en svært så livaktig måte, – og etter min erfaring er frukt som råtner et godt tegn på at den ikke er oversprøytet med kjemikalier….

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: