jump to navigation

Verdens største levende juletre desember 2, 2010

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback

I Wilmington NC i USA. er de stolt av å ha det aller største levende juletreet i verden. Det er en 400 år gammel eik som pyntes hvert år. Treet vokser fremdeles. Det ble første gang pyntet og tent som juletre i 1928, – den gang med over 500 flerfargede lys, – og nå tennes det med hele 5.250 fargede lyspærer! Treet var minst 20-25 meter høyt når det først ble målt (noen kilder sier nesten 30 meter), men 80 år med isende vind og storm har ført til at høyden på treet nå er nærmere 15 meter. Det mest imponerende nå er nok vidden på treet, den er målt til bortimot 35 meter.

Juletreet i Wilmington har en god og en mindre god miljøside: Å bruke et levende Juletre hvert år som ikke hugges ned, er et ypperlig miljøtips for alle, men å tenne en kjempe-eik med over 5000 lyspærer i forbindelse med Jula, er veldig energisløsende. Vi får håpe at de bruker de mindre energikrevende Led-lysene, i hvert fall…

Jula 2010 spøker det for det gigantiske Wilmington-juletreet, les mer.

Dersom du skal ha et levende juletre i år, er det ikke helt nødvendig at dette står ute i friluft. Det er også mulig å ha levende trær inne, se illustrasjonen til høyre. Det er kanskje ikke fullt «på høyde» med de største avhugde juletrærne, men det er til gjengjeld kjempefint å vite at treet ditt virkelig lever/overlever og kan plantes ut senere. Og her kan du lese om hvordan du gjør det når du skal plante juletreet ut igjen etter Julfeiringen.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: