jump to navigation

Gi bort en etisk gave til Jul! desember 17, 2010

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback

Plan Norge gjør et flott arbeid for vanskeligstilte barn i land i den tredje verden. På sine hjemmesider reklamerer de for julegaver i flere prisklasser som gjør at du og jeg kan være med å støtte dette viktige arbeidet. Blant de dyreste gavene, er det litografier signert kjente kunstnere. Hva med et flott litografi signert Inger Sitter eller av Mari Slaattelid til et par tusen kroner? Litt rimeligere er det å handle en liten engel til juletreet til kr. 175,-.

Strømme-stiftelsen tar de etiske julegavene litt lenger. Du får selv ingenting for pengene, men gir bort forbedrede levekår til folk som virkelig  trenger det. Les mer om Strømmestiftelsens julegavetips på deres nettside «Levebrod«.

Dersom du likevel gjerne vil gi gaver til familie og venner, er det et godt tips, og mest miljøvennlig å gi gode opplevelser i stedet for ting,  et par eksempler er kino- eller konsertbilletter. Du kan jo også være så «frekk» at du kjøper billett til deg selv også, – for slik deler dere jo den fine opplevelsen sammen!

Litt statistikk angående Julehandelen til slutt: I 2009 handlet vi for kr. 9380,-  i gjennomsnitt per person i Norge i julemåneden desember. Siden innkjøpene til Jula for mange helt sikkert starter i november, er nok forbrukstallet per hode når det gjelder julehandel høyere. Så kanskje vi kan kutte ut et par ting denne Jula og likevel få med oss det meste og beste ved en tradisjonell julefeiring?

På bildet ser du T-skjorta Redd Resten, som Natur og ungdom selger nå til Jul i anledning av at NU i høst har hatt en fotokonkurranse hvor folk kunne sende inn bilder av natur de er glad i. Denne utstillingen har vi for øvrig vært så heldige å ha hos oss på Deichmanske bibliotek i høst. Se forøvrig liten intern artikkel om Redd Resten.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: