jump to navigation

De døde fuglene… januar 13, 2011

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , , , , , , , ,
trackback

Forskere tror ikke at de døde fuglene som «falt ned som hagl» på 1. nyttårsdag og derpåfølgende dager i Arkansas, USA og i Sverige; var utsatt for forurensning eller annet. Obduksjon har vist at de har indre blødninger, noe som noen hevder skyldes at de har fløyet inn i stolper, trær og bygninger i panikk(?) i løpet av natten. Disse fuglene skulle vanligvis ikke vært ute og fløyet i mørket, så noe må de antakeligvis blitt skremt av.

Men så var det alle døde fiskene som inntraff samtidig med fugledøden i Arkansas, da, hvorfor inntraff disse to tingene samtidig? Hva ble i tilfelle fiskene «skremt til døde» av?

Og så: 7. januar falt det flere hundre turtelduer ned fra himmelen i Italia. Spørsmålet er vel om slike «fuglefall» stadig vekk skjer rundt omkring i verden, og at det blir lagt mer merke til nå fordi internett gjør at informasjon spres til «alle».

Skyldes fugledøden at fuglene er skremt av høye lyder om natta, for eksempel av nyttårs-fyrverkeriet, så er jo høye lyder svært forurensende også for oss mennesker, – og det samme er luftforurensningen fyrverkeriet fører med seg, les for eksempel denne lille artikkelen fra Harstad om dette (2008). Så da er det vel bare å sluttet med denne forlystelsen på neste Nyttårsfeiring?

25. november 2010 la Jan Fongen ut en novelle på sin litteraturblogg. Den heter «Når fugler dør«, og passet jo til temaet her.

Reklamer

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: