jump to navigation

Blyholdig kaffe januar 31, 2011

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

I Sverige er det oppdaget at noen kaffemaskiner avgir bly til kaffen. Se artikkel og film her hos Svt.se. Blyinnholdet er klart over grenseverdiene for hva som er lovlig og:

«…Café Bar skal nå bytte ut komponenter i 1.500 kaffeautomater av typen Arena 4010 som er utplassert i Sverige. Det vil ta nærmere tre måneder før alle er oppgradert…»

Nå håper vi jo at tilsvarende ikke er tilfelle for norske kaffemaskiner (?). Og apropos: Nå skal jo kaffe være en drikk som gjør deg «lettere» og klarere i hodet … en kaffe som gir oss en «blytung(!)» følelse er absolutt ikke ønskelig.

Hva er forresten virkelig alvorlige tegn på blyforgiftning? Se her et lite utdrag fra en Store Norske leksikon -artikkel:

«…Hele nervesystemet blir berørt, hastigheten som nerveimpulsene ledes med, blir nedsatt. Dette kan føre til delvis lammelse, som først merkes ved svekkelse av strekkingen i håndleddene. Påvirkningen på hjernen kan vise seg ved forstyrrelse i den psykiske utvikling og unormale atferdsmønstre hos barn, mens det hos voksne ikke foreligger godt nok dokumentert om kronisk lavgradig opptak av uorganisk bly fører til hjerneskade bedømt etter nevropsykologiske tester. Berøringsnervene kan bli svekket, og det kan oppstå lokal følelsesløshet. Bly har dessuten en stimulerende virkning på det glatte muskelvevet, særlig i tarmene og livmoren, noe som kan føre til smertefulle kramper («blykolikk») og en sterkt økt risiko for abort…»

Og om litt er kaffen klar 🙂

Reklamer

Kommentarer»

1. bente - februar 4, 2011

jaja, alt er jo farlig….. jeg fortsetter å drikke kaffen min jeg, både hjemme og ute..


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: