jump to navigation

Kunstnernes Hage juli 29, 2010

Posted by miljofokus in Uncategorized.
Tags: , , , , , ,
trackback

"Tontopf-kartoffeln"(1883) av Vincent Van Gogh (1853-1890)

Som en del av prosjektet «Gentle Actions» som lanseres 23. oktober, har Katja Høst valgt å dyrke opp området utenfor Kunstnernes hus i Oslo. Og dette er et økologisk prosjekt. Ved selve utstillingsåpningen skal det dyrkede fraktes inn i «huset». Her noe av begrunnelsen for hagen:

«…Prosjektet springer ut fra interessen for vår kulturs fremmedgjorte forhold til maten vi spiser og hvor den kommer fra. Dette forholdet er en naturlig konsekvens av et effektivisert og globalisert landbruk, et landbruk som også tærer på den dyrkbare jordas kvalitet og omfang, og tidvis også forringer matens kvalitet.

Ved å gjøre et stykke prydhage (opparbeidet plen og blomster bed) om til kjøkkenhage, søker prosjektet å rette fokuset på mat og vårt forhold til dyrkingen av den så vel som vårt forhold til hagen som sådan. Prydhagen versus nyttehagen – hva innebærer dette definerte skillet?…»

Les også Lins blog hvor hun forteller om sitt dugnadsarbeid med dette prosjektet.

Kommentarer»

1. Gentle actions 23. oktober – 14. november « Miljøfokus - oktober 25, 2010

[…] har tidligere skrevet om deler av Gentle actions-prosjektet, med “Kunstnernes hage“, og kunstnernes hage er bare et av prosjektene som “flytter innendørs” i […]


Legg igjen en kommentar